Dimmad illustration med symbollika element som representerar drift och support

Uppdateringar, uppdateringar – och del uppdateringar

Vi uppdaterar CMS, plugins, moduler, kod och innehållsdatabas. Oxys har bevakning av relevanta plattformar och system så er sajt aldrig missar en säkerhetsuppdatering eller ny funktionalitet.

Så ser vi på säkerhet

Säkerhetsuppdateringar är bara en del av säkerhetsarbetet. På Oxys genomsyrar säkerhet det dagliga arbetet: hur vi väljer leverantörer, vilka tekniker vi använder, processer för hur vi flaggar för potentiella säkerhetsrisker och hur gör vår löpande research i ämnet.

En trygg support

Ett huvudmål styr vår supporttjänst: att du som kund ska kunna meddela oss enkelt. Därför har vi en rad kanaler där du kan anmäla buggar och handhavandefrågor: direkta telefonnummer, supportmail, SMS, webbaserade projektledningsverktyg. För att nämna några. Och med vårt supportavtal garanterar Oxys tydligt definierade responstider så fort du kontaktar oss. Supporten och ett tillhörande SLA (Service Level Agreement) bygger på branschstandarder som vi kundanpassar.

Det löpande arbetet

Oxys är en fullservice webbyrå som erbjuder en komplett portfölj av tjänster inom webbutveckling som förstudier, strategirådgivning, design, teknisk utveckling, sökmotoroptimering, redaktionell produktion, och så vidare. Hela den kompetensen står till våra driftkunders förfogande. Löpande utveckling kan ske genom att vi ropar av mot en månatlig timpool (det som brukar kallas en Retainer) eller mer ad hoc i takt med att behoven uppstår. Du bestämmer vad som passar din organisation.